We are Online Market of organic fruits, vegetables, juices and dried fruits. Visit site for a complete list of exclusive we are stocking.

Uporabne povezave

Contact us

My Cart
0.00
My Cart
0.00
Certifikati
EKO IZDELEK

Ekološka živila, ki izhajajo iz držav članic Evropske unije imajo to nalepko. Ta zagotavlja spoštovanje načel ekološke pridelave, proizvodnje in pakiranja izdelkov. Ta certifikat zagotavlja da je izdelek 100 % ekološkega izvora.

BIO SUISSE

Švicarski certifikat, ki zagotavlja organsko kvaliteto izdelkov. Ta organizacija ureja kakovost švicarskih izvoznih izdelkov iz ekološke pridelave,pa tudi določa in nadzoruje kvaliteto organskih izdelkov in sirovin ki se uvažajo v Švico.

USDA ORGANIC

Ameriško ministrstvo za kmetijstvo ima eno od  svetovno najbolj strogih regulativ za dodelitev NOP certifikata in USDA ORGANIC pečata. USDA ORGANIC označuje izdelek, ki je pridelan po odobrenih načelih integriranih kulturnih, bioloških in mehaničnih praks ki spodbujajo vzpostavitev naravne ravnoteže, ciklične izmenjave snovi in ohranjanja naravne raznolikosti. Umetna gnojila, kanalizacija, namakanje in genetski spremenjeno seme niso dovoljeni. USDA ORGANIC izdelki so šli skozi izuzetno strogo in zahtevno kontrolo izdelka, njegovih sestavin in pakiranja. Ta certifikat zagotavlja visoko kakovost.

FAIRTRADE

Fairtrade ni le znamka ki simbolizira ekološko kvaliteto izdelkov. Ta znamka je simbol gibanja ki se bori proti revščini in spodbuja trajnosni razvoj v svetu. Fairtrade stremi k ustvarjanju  sprejemljivih pogojev za kmete in trgovce, ki so ogroženi s svetovnim gospodarstvom/trgovino. Njihova možnost, da v  “fer” pogojih ponujajo svoje izdelke na svetovnem trgu jim omogoča dostojno življenje, šolanje njihovih otrok in razvoj.

Če se odločite za izdelke z Fairtrade oznako, ne le da boste uživali v visokokvalitetnem izdelku narejenem v izvorni kulturi iz držav kot so Burkina Faso (kakav), Peru (kava), Kuba (sladkor), itd. , ampako boste tudi  prispevali k  razvoju kmetijstva, izobraževanja in podjetništva v zemljah tretjega sveta.

BCR

Standard “BRC Global Standard – Food” (link: www.brc.org.uk) predstavlja enega izmed najbolj razprostranjenih mednarodnih sistemov skozi katerega kupci ocenjujejo svoje dobavitelje. Organizacija, ki predstavlja vse večje britanske trgovce, “British Retail Consortium” (BRC), je razvila ta standard, da bi pomagala trgovcem na malo v celoti izpolniti pravne obveznosti v zvezi z zaščito potrošnikov, z zagotavljanjem skupne podlage za preverjanje vseh podjetij, katera oskrbujejo trgovce na malo z izdelki, ki imajo to oznako, zahtevajo:

 • Analizo rizika in kritičnih kontrolnih točk – HACCP;
 • Dokumentirani sistem vodenja kakovosti;
 • Nadzor prostora proizvodnje, izdelkov, postpokov in osebja.
DEMETER KVALITETA

Oznako demeter kvaliteta lahko najdete zgoraj oznake ekološka kvaliteta na ekoloških izdelkih, ki izhajajo iz Evropske unije ali pa drugih držav. Ta certifikat, z 80-letno tradicijo, jamči da je izdelek pridelan po visokih načelih biodinamične pridelave. Prvo demeter načelo je zagotoviti zemljišču kvalitetno “hrano”, da bi mu vrnili hranljive snovi, ki nam jih je ono dalo v obliki sadja in zelenjave. Poleg tega mora biti seme, ki se je uporabljalo pri setvi, izvornega porekla. Uporaba hibridnega semena ni dovoljena. Demeter kmeti v enem gojijo tudi živali. Zaželeno je, da ima pridelovalec demeter izdelkov na svoji posesti tudi živali, iz več razlogov: da bi zemlji zagotovil visokokakovosno gnojilo in da bi ustvaril pogoje za naravni ciklus prehrane. Demeter načela pridelave strogo prepovedujejo mešanje konvencionalne in ekološke pridelave, zato je demeter oznaka najvišja garancija kvalitete izvornega, ekološkega izdelka.

FSSC 22000

FSSC (food Safety System Certification 22000) je norma za zagotavljanje varnosti hrane pri proizvodnji živil FSSC 22000 temelji na normi ISO in je akreditiran s strain GFSI (Global Food Safety Initiative).

HALAL CERTIFIKAT

HCS (Halal Certification Services) je svetovno priznano podjetje, ki preučuje ne le sestavine, temveč tudi končne izdelke, da zagotovi, da izpolnjujejo halal zahteve. Halal certificiranje zagotavlja, da so halal standardi izpolnjeni v vseh fazah proizvodnje. Halal-certificirani izdelki so narejeni v skladu z islamskim pravom in jih lahko uporabljajo muslimani.

VEGAN CERTIFIKAT

Oznaka za izdelke, ki ne vsebujejo umetne sestave ni sirovine živalskega porekla. Izdelki s to oznako nismo bili testirani na živalih. Ta certifikat dodeljuje Mednarodno združenje veganov (Vegan society).

MEDNARODNA OZNAKA ZA BREZGLUTENSKE IZDELKE

Prečrtani klas žita je mednarodno priznati znak/certifikat ki je simbol brezglutenskih izdelkov. Ta simbol je pomembna garancija vsem osobam, ki bolujejo od celijakije ali drugih bolezni, ki so v zvezi  z vnosom gluetna v organizem. Brezglutenska oznaka zagotavja varnost in zaupanje do izdelkov, katerim je testirana kakovost, sestavine in čistoča sestavin ter zagotavljanje visokih brezglutenskih standardov. V sodelovanju s strokovnjaki v certificiranju hrane se brezglutenska oznaka postavlja, da bi služila potrebam strank na odgovoren in učinkovit  način.  Brezglutensko oznako lahko najdete na živilskih izdelkih namanjenih isključno ljudem.

V skladu z določbami Codex Alimentariusa 00/4 iz 2000. leta, velja, da  brezglutenska živila vsebujejo manj kot  0,002%  glutena ali manj kot (<) 20 ppm in to mora biti jasno označen

BIO INSPECTA

Švicarski certifikat, ki ga dodeljuje in ureja Bio Inspecta (www.bio-inspecta.ch)  za izdelke iz organske pridelave, katerim je potem dodeljen Bio Suisse znak.

Bio Inspecta je organizirana da, bi zagotovila nevtralno, neodvisno in verodostojno preverjanje in certificiranje organskih izdelkov. Poleg tega Bio Inspecta omogoča zavzetje boljšega položaja na trgu posemeznega izdelka, ki nosi ta certifikat.

Kontrolo in certifikacijo nikoli ne dela ista oseba, kar zagotavlja transparentnost postopka. Z  tem certifikatom proizvajalec kupcu zagotavlja najvišjo kvaliteto in zaupanje v njegov organski izdelek.

JAS

Certifikati, ki ga dodeljuje japonsko Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in ribištvo – JAS – japonski kmetijski standard – dodeljuje se organskim kmetijsko-živilskim izdelkom, ki se uvažajo na Japonsko. JAS se isključno dodeljuje žitaricam ali izdelkom iz  žitnih kultur, živalskim izdelkom, gobam in predelanim prehranskim izdelkom, pa tudi hrani za živali. JAS certifikat ne more biti izdan za kulture, ki ne rastejo v tlu, izdelkom iz ovčje volne, čebeljim izdelkom, ribjim in morskim izdelkom, algam, alkohollnim pijačam in drogam.

HACCAP

Certifikat, ki je sinonim za kontrolo nevarnosti in kritičnih točk v pridelavi s katerimi bi vodilni procesi preverjali kvaliteto finalnega izdelka, se imenuje HACCAP i njemu težijo vsi proizvajalci. HACCAP zahteva preverjanje, analizo in kontrolo bioloških, kemijskih ali fizičnih nevarnosti ki lahko ogrozijo kvaliteto surovin, pridelave, distribucije, ali uporabe finalnega izdelka. V skladu z določbami tega certifikata, se varnosti pridelave hrane postavlja na višji nivo, zato izdelki ki nosijo HACCAP oznako izpolnjujejo visoke kriterije pridelave.

ISO

Mednarodno priznata norma ISO 9001 je splošna. To ni norma nekega določenega izdelka, temveč se uporablja za vse vrste izdelkov in storitev s ciljem uspostavljanja mednarodnih zahtev za sisteme vodenja kakovosti. Certifikati zahtevajo stalno vzdrževanje doseženih standardov, ki se preverjajo vsako leto in se podaljšujejo vsaka tri leta.

ISO 14000 je mednarodni standard za varstvo okolja. ISO 14000 je niz standardov kateri v podjetja uvajajo sisteme ravnanja z okoljem. Certifikacija se opravlja po normi ISO 14001: 2004. Sistemom ravnanja z  življenskim okoljem zagotavljamo, da so vsi vplivi na okolje v podjetju opredeljeni, nadzirani in usklajeni z zakonsko regulativo. Z različnimi mehanizmi, se skozi čas poskušajo ublažiti negativni vplivi ali v celoti odstraniti.

Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
 • Image
 • SKU
 • Rating
 • Price
 • Stock
 • Availability
 • Add to cart
 • Description
 • Content
 • Weight
 • Dimensions
 • Additional information
Click outside to hide the comparison bar
Compare
0
  Your Cart
  Your cart is emptyReturn to Shop