Sladek sadež za jesenske dni je imenovan tudi zlato jabolko. To je kaki. Je vitaminska bomba, ker je bogat z vitamini, minerali in antioksidanti. Ker je vsestransko uporaben v kulinariki, si ga moramo vsekakor privoščiti.
Priprava: 20 min + 40 min peke
Posebnosti:
- Priprava mase za pekač velikosti 24 cm.
Sestavine:
skodelica masla sobne temperature
skodelica sladkorja
2 jajca
4 skodelice riževe moke Bauckhof
2 skodelici orehov
4 kakiji
ščepec cimeta
ščepec soli
Priprava:
- Kakije očistimo in jih zmiksamo.
- Jajca in sladkor stepamo, dokler se volumen ne podvoji. Nato dodamo maslo in dobro premešamo.
- Postopoma dodajamo moko in orehe ter sol in cimet. Mešamo, da dobimo enotno maso.
- Vmešamo zmiksane kakije.
- Pečemo 40 minut na 180 °C.