Priprava: 30 min
Posebnosti:
- namesto jajčne majoneze lahko uporabimo sojino majonezo
Sestavine:
Brezglutenske burger bombetke Bezgluten
Polpeti iz čičerike Falafel Bauckhof
zelenjava po izbiri (solata, paradižnik, kumarice, čebula, …)
sir
Za domačo majonezo:
2 rumenjaka
žlička balzamičnega kisa
300 ml rastlinskega olja
žlička gorčice
sol
poper
Izbirno: 2 žlici ketchupa
Priprava:
Priprava majoneze:
- V skledo damo rumenjaka, gorčico in balzamični kis. S paličnim mešalnikom zmešamo v gladko zmes.
- Med mešanjem dodajajo postopoma olje. In temeljito mešamo.
- Majoneza je pripravljena, ko imamo gladko in gosto zmes.
- Solimo in popramo po okusu.
- Pripravljeno majonezo lahko zmešamo z ketchupom.
Priprava bombetke in polpete:
- Bombetke prerežemo na pol in jih popečemo na ponvi.
- Mešanico falafel prelijemo z 250 ml vrele vode in pustimo stati 15 min.
- Polpete oblikujemo.
- V večji ponvi segrejemo olje, na katerem z obeh strani popečemo polpete do zlatorjave barve. Po želji lahko na pečeni polpeti stopimo tudi sir.
- Spodnji kos bombetke premažemo z žlico omake. Na omako položimo solato in polpeto. Dodamo zelenjavo po izbiri in burger pokrijemo z zgornjim kosom bombetke.
- Pripravljeno jed takoj postrežemo.