Rek pravi, da je praznična dieta lahko uravnotežena samo, če v vsaki roki držimo en piškotek. Ustvarite si praznične dni še bolj čarobne s peko piškotov in narišite nasmeh na obrazu vašim najbližnjim.
Čas priprave: 25 min + 1h hlajenja
Sestavine:
Testo:
200 g čokolade za kuhanje Viviani
50 g masla
3 jajca
50 g sladkorja
2 vrečki vanilijevega sladkorja
200 g moke Bauckhof
1 vrečka pecilnega praška
Posip:
sladkor v prahu
vanilijev sladkor
Postopek:
- Čokolado s sladkorjem stopimo nad vodno kopeljo in jo ohladimo.
- Jajca skupaj z vanilijevim in navadnim sladkorjem penasto umešamo.
- Dodamo ohlajeno stopljeno čokolado in presejano moko, ki jo zmešamo s pecilnim praškom.
- Maso dobro premešamo in pustimo na hladnem 1 uro.
- Iz ohlajene mase naredimo kroglice in jih povaljamo najprej v vanilijevem, nato še v navadnem sladkorju.
- Položimo jih na pekač in jih pečemo 10 min na 180 °C.