Čas priprave: 2 h
Sestavine za 50 majhnih rogljičkov:
Za testo:
- 2 čajni žlički suhega kvasa
- 1 žlička sladkorja (za kvas)
- 1/4 skodelice tople vode
- 2 žlici sladkorja
- 1 skodelica toplega mandljevega mleka Lima
- 1/2 skodelice sončničnega olja
- 1 žlica soli
- 4 skodelice moke
- 125 g masla
- 50 g topljenega masla
- 1 jajce
Za orehov nadev:
- 150 g mletih orehov
- žlička ruma
- 20 g masla
- 2 žlici sladkorja
- 150 ml mleka
- 1 jajce
Postopek:
1. Kvas raztopimo v topli vodi in dodamo žlico sladkorja. Pokrijemo s krpo in postavimo na toplo za 10 minut.
2. V posodi dobro premešamo skodelico toplega mleka, sončničnega olja, dve žlici sladkorja, maslo, žlico soli in 1 skodelico moke.
3. Zmešanim sestavinam dodamo kvasno mešanico, nato še preostale tri skodelice moke in dobro premešamo. Dobljeno testo pokrijemo s krpo in postavimo na toplo, dokler se ne podvoji.
4. Orehov nadev: mleko segrejemo in mu dodamo orehe, maslo in sladkor. Na koncu dodamo še jajce in rum ter dobro premešamo.
5. Testo razdelimo na dva dela. Razvaljamo v krog, premažemo z orehi in narežemo na trikotnike. Zvijemo jih v rogljičke in jih postavimo na pekač, obloženega s peki papirjem.
6. Ko je pekač poln, vse skupaj prekrijemo s čisto krpo. Rogljiči naj počivajo 5 minut. Nato jih pred peko premažemo z razžvrkljanim jajcem.
7. Pečemo 25 do 30 minut na 180 °C, dokler ne postanejo zlate barve.
8. Ko so rogljički pečeni, jih pazljivo izvlečemo iz pečice in premažemo z raztopljenim maslom.