We are Online Market of organic fruits, vegetables, juices and dried fruits. Visit site for a complete list of exclusive we are stocking.

Uporabne povezave

Contact us

My Cart
0.00
My Cart
0.00
Čokoladna torta brez moke s prelivom iz mandarin

Čokoladna torta brez moke s prelivom iz mandarin

Čas priprave: 50 min + 1 hlajenja

Sestavine:
350 g temne čokolade Viviani
250 g masla
250 g sladkorja
5 jajc
15 mandarin

Postopek:
Za torto:

  1. Temno čokolado s 225 g masla stopimo nad vodno kopeljo.
  2. V posodi stepamo jajca skupaj s sladkorjem na najvišji hitrosti, dokler se volumen ne podvoji.
  3. Ko se čokolada stopi, jo dodamo stepeni masi in zmešamo na srednji hitrosti, da se sestavine združijo.
  4. Pripravljeno maso vlijemo v pekač premera 25 cm, ki smo ga premazali s 25 g masla.
  5. Pekač z maso postavimo v večji pekač, v katerega smo nalili 2 cm vode.
  6. Pečemo 40 minut na 120 °C. Pečeno torto pustimo 1 uro na sobni temperaturi.

Za preliv:

  1. Iz mandarin iztisnemo sok in kuhamo na srednjem ognju približno 20 minut, dokler ne dobimo sirupa.
  2. Pazljivo prelijemo sirup v drugo posodo in pustimo vsaj 5 minut, da se ohladi.

Sirupa nikakor ne poskušamo in se ga ne dotikamo vročega, da se ne opečemo!

Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
  • Image
  • SKU
  • Rating
  • Price
  • Stock
  • Availability
  • Add to cart
  • Description
  • Content
  • Weight
  • Dimensions
  • Additional information
Click outside to hide the comparison bar
Compare
0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop