Čas priprave: 50 min + 1 hlajenja
Sestavine:
350 g temne čokolade Viviani
250 g masla
250 g sladkorja
5 jajc
15 mandarin
Postopek:
Za torto:
- Temno čokolado s 225 g masla stopimo nad vodno kopeljo.
- V posodi stepamo jajca skupaj s sladkorjem na najvišji hitrosti, dokler se volumen ne podvoji.
- Ko se čokolada stopi, jo dodamo stepeni masi in zmešamo na srednji hitrosti, da se sestavine združijo.
- Pripravljeno maso vlijemo v pekač premera 25 cm, ki smo ga premazali s 25 g masla.
- Pekač z maso postavimo v večji pekač, v katerega smo nalili 2 cm vode.
- Pečemo 40 minut na 120 °C. Pečeno torto pustimo 1 uro na sobni temperaturi.
Za preliv:
- Iz mandarin iztisnemo sok in kuhamo na srednjem ognju približno 20 minut, dokler ne dobimo sirupa.
- Pazljivo prelijemo sirup v drugo posodo in pustimo vsaj 5 minut, da se ohladi.
Sirupa nikakor ne poskušamo in se ga ne dotikamo vročega, da se ne opečemo!