Čas priprave: 30 min + 1h hlajenja
Sestavine za 24 mafinov:
250 g riža
250 g svežega ali zamrznjenega lososa
1 čebula
ščepec soli
2 žličke balzamičnega kisa
25 g morskih alg Nori Lima
žlica smetane za kuhanje
olje
Sestavine za kozice:
225 g kozic
2 žlice Teriyaki omake Lima
1 žlica medu
strok česna
ščepec soli
žlička olivnega olja
1 dcl belega vina
peteršilj
Postopek za pripravo mafinov:
- V osoljeni vodi skuhamo riž.
- Na olju popražimo čebulo in ji dodamo na kocke narezan losos, da se speče. Dodamo balzamični kis in osolimo.
- Na koncu dodamo še smetano.
- Nori alge razrežemo v obliki kvadratov, velikosti približno 10×10 cm. Na sredino alge položimo riž in postavimo v pekač za mafine. Na riž dodamo pripravljen losos in zapečemo v pečici 10 min na 180 °C.
Postopek za pripravo kozic v omaki:
- V posodo damo kozice, med, teriyaki omako, sol, nariban strok česna, olivno olje in peteršilj. Dobro premešamo in pustimo v hladilniku stati 1 uro.
- Ohlajene sestavine popražimo na olju in zalijemo z vinom, da izpari.
- Pri praženju pazimo, da nam se kozice ne prepečejo ali zažgejo.
- Pripravljene kozice postežemo zraven mafinov.