Priprava: 30 min
Sestavine:
2 šalotki
3 stroki česna
poper
paprika v prahu
250 ml paradižnikove mezge
250 g moke
150 ml vode
sol
sveži regrat
100 g slanine
50 ml olja
Priprava:
1. Za omako narežemo čebulo in česen. V ponvi segrejemo olje, dodamo čebulo in začnemo pražiti. Ko se čebula že lepo razpusti, dodamo česen in pražimo le toliko časa, da zadiši.
2. Takoj prilijemo paradižnikovo mezgo, solimo, popramo, dodamo rdečo papriko in nad šibkim ognjem pokrito kuhamo 10–15 minut.
3. Moko stresemo v kupček na podlago in na sredini naredimo luknjo. Dodamo ščepec soli. Počasi dolivamo vodo in neprestano mešamo z vilico. Nato zamesimo. Testo se ne sme limati prstov.
4. Testo oblikujemo v hlebček in pustimo počivati 15 min.
5. Hlebček razdelimo na 16 kosov. Vsakega oblikujemo v kroglico in razvaljamo v krog, debeline nekje 5 mm.
6. V ponvi segrejemo olje. Razvaljano testo popečemo na olju, da je na obeh straneh zapečeno.
7. Na olju popražimo še slanino.
8. Regrat očistimo in operemo.
9. Na tortilje damo paradižnikovo omako, sveži regrat in slanino.
Dober tek!