We are Online Market of organic fruits, vegetables, juices and dried fruits. Visit site for a complete list of exclusive we are stocking.

Uporabne povezave

Contact us

My Cart
0.00
My Cart
0.00
Tortilje s svežim regratom in slanino

Tortilje s svežim regratom in slanino

Priprava: 30 min

Sestavine:
2 šalotki
3 stroki česna
poper
paprika v prahu
250 ml paradižnikove mezge
250 g moke
150 ml vode
sol
sveži regrat
100 g slanine
50 ml olja

Priprava:
1. Za omako narežemo čebulo in česen. V ponvi segrejemo olje, dodamo čebulo in začnemo pražiti. Ko se čebula že lepo razpusti, dodamo česen in pražimo le toliko časa, da zadiši.

2. Takoj prilijemo paradižnikovo mezgo, solimo, popramo, dodamo rdečo papriko in nad šibkim ognjem pokrito kuhamo 10–15 minut.

3. Moko stresemo v kupček na podlago in na sredini naredimo luknjo. Dodamo ščepec soli. Počasi dolivamo vodo in neprestano mešamo z vilico. Nato zamesimo. Testo se ne sme limati prstov.

4. Testo oblikujemo v hlebček in pustimo počivati 15 min.

5. Hlebček razdelimo na 16 kosov. Vsakega oblikujemo v kroglico in razvaljamo v krog, debeline nekje 5 mm.

6. V ponvi segrejemo olje. Razvaljano testo popečemo na olju, da je na obeh straneh zapečeno.

7. Na olju popražimo še slanino.

8. Regrat očistimo in operemo.

9. Na tortilje damo paradižnikovo omako, sveži regrat in slanino.

Dober tek!

Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
  • Image
  • SKU
  • Rating
  • Price
  • Stock
  • Availability
  • Add to cart
  • Description
  • Content
  • Weight
  • Dimensions
  • Additional information
Click outside to hide the comparison bar
Compare
0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop