We are Online Market of organic fruits, vegetables, juices and dried fruits. Visit site for a complete list of exclusive we are stocking.

Uporabne povezave

Contact us

My Cart
0.00
My Cart
0.00
Brezglutenske štručke s hrenom in šunko

Brezglutenske štručke s hrenom in šunko

Čas priprave: 2 h

Sestavine:
400 g brezglutenske moke Bauckhof
350 ml tople vode
50 g masla
1 jajce
sol
3 žličke sladkorja
20 g svežega kvasa
150 g šunke
50 g svežega hrena
1 srednje veliko jabolko
2 žlički olivnega olja
1 žlička kisa
1 žlička soka limone
1 žlička kisle smetane
1 dcl mleka

Priprava testa:

  1. V lonček damo sveži kvas, sladkor in 100 ml tople vode. Postavimo na toplo in pustimo 20 min.
  2. V posodo presejemo moko in primešamo ščepec soli.
  3. Na sredini naredimo jamico in počasi vlivamo vzhajani kvas. Medtem počasi mešamo in nato prilijemo še ostalo vodo in dodamo jajce.
  4. Na koncu dodamo maslo, narezano na kocke.
  5. Zamesimo testo. Pazimo, da ga ne gnetemo premočno.
  6. Če se nam zdi, da je masa preveč lepljiva, dodamo še malo moke.
  7. Zgneteno testo položimo v posodo, ga prekrijemo in pustimo vzhajati na toplem 45 – 60 minut.

Priprava namaza iz hrena:

  1. Hren očistimo in ga naribamo.
  2. Dodamo naribano jabolko, sok limone, ščepec soli, olivno olje, kis in kislo smetano.
  3. Vse skupaj dobro premešamo.

Priprava štručk:

  1. Vzhajano testo razdelimo na 8 – 12 delov.
  2. Vsakega razvaljamo v pravokotnik. Premažemo z žličko namaza in položimo šunko.
  3. Zavijemo v štručko, katero prerežemo na pol in oba kraka prepletemo v pletenico.
  4. Štručke položimo v pekač in jih premažemo z mlekom.
  5. Pečemo jih 45 minut na 180 °C.

Dober tek!

Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
  • Image
  • SKU
  • Rating
  • Price
  • Stock
  • Availability
  • Add to cart
  • Description
  • Content
  • Weight
  • Dimensions
  • Additional information
Click outside to hide the comparison bar
Compare
0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop