Človeško telo ve, kdaj nastopi jesen in ve, da se temperature spuščajo. Krajši, mračni in hladni dnevi negativno vplivajo na naše razpoloženje, saj nam primanjkuje sonca in vitamina D, zato je večja verjetnost, da se bomo zatekali k slajši in bolj mastni hrani. Na pohodu bodo tudi viroze in prehladi, zato moramo telesu zagotoviti zadostno količino vitaminov in mineralov.
Ko se temperature spustijo, nam je na voljo zelenjava z malo več škroba – koleraba, repa, korenje, redkev, pesa, zelena, pastinak in oranžne buče ter brstični ohrovt. V jesenskem času zori tudi veliko vrst sadja, kot so jabolka in hruške, ki vsebujejo kvercetin, ki je močen antioksidant.
Biotta sok korenček je pravo bogastvo vitaminov in mineralov. Korenje je bogato s karotenoidi in antocianini, ki telesu služijo kot antioksidanti in so naravna barvila, ki dajejo korenčku oranžno barvo. Med karoteni je najpomembnejši beta-karoten. Korenček vsebuje tudi vitamin A, ki je pomemben za lep in zdrav videz kože ter las in dober vid. Sok korenčka deluje zdravilno pri prehladu in gripi, pomaga nam pri utrujenosti in težavah s črevesjem, napihnjenostjo ter drisko.
Biotta sok zelene se ponaša s protivnetnimi lastnostmi. Zelena vsebuje tudi veliko antioksidantov in se povezuje s številnimi zdravilnimi učinki: zmanjšuje krvni tlak in raven sladkorja v krvi, zmanjšuje oksidativni stres, preprečuje srčno žilne bolezni ter pomaga pri hidraciji.
Z malo hladnejšim temperaturami pride tudi več priložnosti za gibanje na svežem zraku. Jesen je čudovit čas, poln barv, kar sama od sebe ponuja prehrano, ki je najboljša za športne aktivnosti. Zato zadnje sončne dni aktivno izkoristimo na prostem.