Čeprav je vanilijev biskvit puhast, ne bi bil popoln brez jabolk in cimeta, ki je ena najstarejših začimb za sladke jedi. Njegova opojna in čarobna aroma vanilijo in jabolka poveže v nepozabno harmonijo.
Čas priprave: 40 min
Sestavine:
Biskvit:
2 jajca
100 g sladkorja
65 ml olivnega olja
65 ml riževega mleka Vitariz
100 g brez glutenske moke Kuchen Bauckhof
5 g pecilnega praška
žlička vanilijeve paste
Jabolčni nadev:
0,5 kg jabolk
60 g sladkorja
100 ml vode
100 ml riževega mleka Vitariz
žlička cimeta (po želji)
Postopek:
Vanilijev biskvit:
- Jajci skupaj s sladkorjem in vanilijevo pasto stepamo približno 5min. Volumen se mora vsaj dvakrat povečati.
- Dobimo puhasto zmes, ki ji postopoma dodajamo moko in mleko. Z lopatko rahlo premešamo.
- Nato dodamo olje in pecilni prašek. Maso premešamo in pazimo, da ostane zračna.
- Na dno pravokotnega pekača, dolžine nekje 40 cm, položimo peki papir in vlijemo biskvitno maso.
- Biskvit pečemo 20 min na 170 °C.
- Pečen biskvit ohladimo in ga prerežemo po širini na pol.
Jabolka:
- Jabolka olupimo in jih naribamo.
- V globljo ponev ali kozico s svetlim dnom stresemo sladkor in mu dodamo vodo.
- Segrevamo ga na srednji temperaturi in neprestano mešamo, dokler ta ne postane lepe jantarjeve barve.
- Dolijemo segreto riževo mleko in pri tem mešamo z metlico, da se karamela in mleko lepo združita.
- Karamelni omaki dodamo naribana jabolka in dobro premešamo.
- Po želji jabolkom lahko dodamo cimet.
- Jabolka razporedimo po prerezanem biskvitu. Na jabolka položimo drugo polovico biskvita.
- Pripravljene jabolčne rezine posujemo s sladkorjem v prahu.