Oranžna buča hokaido izvira iz Japonske in je izjemno vsestranska. Pozabimo, da jo lahko uporabimo za več kot le dekoracijo za noč čarovnic. Je bogato hranilno živilo, njen sladki priokus pa je odličen za popestritev jedi.
Čas priprave: 1 h priprava buče + 20 min priprava špagetov
Sestavine:
250 g špagetov Lima
žlica olja
sol, poper, muškatni orešček
3 stroki česna
lonček bučnega pireja
lonček nesladkanega rastlinskega mleka Alinor
Postopek:
- Bučo hokaido prerežemo na pol. Odstranimo semena in jo pečemo v pečici 1 uro na 180 °C.
- Pečeno bučo izdolbemo in bučno meso zmiksamo v pire.
- Špagete skuhamo v osoljeni vodi. Kuhamo jih 6-7 min.
- Na olju popražimo sesekljan česen. Dodamo lonček bučnega pireja in nesladkano rastlinsko mleko.
- Po okusu osolimo, dodamo poper in muškatni orešček. Vse skupaj pokuhamo, da dobimo gosto omako.
- V pokuhano omako stresemo špagete. Po potrebi, če je omaka pregosta, dolijemo malo vode, v kateri so se kuhali špageti.