Čas priprave: 50 min
Sestavine:
500 g špargljev
550 ml vode
čebula
česen
1 velik krompir
sol
poper
ščepec muškatnega oreščka
bageta
maslo
peteršilj
pol žličke timijana
30 g masla sobne temperature
Postopek:
1. Najprej pripravimo osnovo juhe. Pripravimo jo iz olesenelih delov špargljev, katere na grobo narežemo. Zalijemo z vodo in kuhamo 20 minut.
2. Nato uporabimo palični mešalnik in zmeljemo. Špargljevo osnovo precedimo skozi fino cedilo.
3. V ponvi popražimo čebulo, da porumeni. Dodamo česen, da zadiši in nato še narezan krompir ter narezane zgornje dele špargljev, muškatni orešček in timijan. Vse skupaj pražimo 10 – 15 minut.
4. Popražene šparglje zalijemo s pripravljeno osnovo in kuhamo 20 minut. Nato juho s paličnim mešalnikom zmiksamo ter solimo in popramo po okusu.
5. Bageto narežemo in vsak košček premažemo z maslom in posujemo s peteršiljem.
6. Pečemo 15 minut na 200 °C.
Dober tek!