Čas priprave: 45 min
Sestavine:
6 jajc
150 g sladkorja
500 ml ovsenega mleka Primavena
150 g kokosove moke
180 g moke
100 ml kokosovega mleka Terrasana
2 zavitka vanilijevega sladkorja
ščepec soli
po potrebi: 2 lističa želatine
Postopek:
za biskvit:
1. Ločimo 4 rumenjake od beljakov.
2. Beljake skupaj z 100 g sladkorja in ščepcem soli stepemo.
3. Dodamo 100 g moke, 150 g kokosove moke in 200 ml ovsenega mleka ter narahlo dobro premešamo.
4. Pečemo 20 minut na 180 °C.
5. Pečen biskvit pustimo, da se ohladi.
za kremo:
1. 2 rumenjaka in 50 g sladkorja penasto stepemo.
2. Umešamo 80 g moke in prilijemo 300 ml ovsenega mleka.
3. Zmes kuhamo na srednjem ognju 5 minut in neprestano mešamo in pazimo, da nam se krema ne zažge.
4. Če nam krema postane preveč gosta dodamo še mleka.
5. Kremo ohladimo in nato umešamo kokosovo mleko. Če nam je krema postane tekoča uporabimo želatino, ki jo pripravimo po navodilih proizvajalca.
6. Kremo premažemo preko biskvita in posujemo s kokosom.
7. Kokosovo sladico damo na hladno, da se krema strdi, šele na to jo narežemo.