Čas priprave: 45 min + hlajenje
Sestavine za pekač velikosti 39×27 cm:
za biskvit:
2 jajca
100 g sladkorja
50 ml olja
100 ml borovničevega soka Biotta
100 g moke
30 g kakava
½ vrečke pecilnega praška
za kremo iz borovnic:
300 g grškega jogurta
250 g maskarponeja
150 ml sladke smetane
30 g sladkorja
450 g zmrznjenih borovnic
80 ml borovničevega soka Biotta
15 ml sadnega likerja
4 lističi želatine
za kremo z limono:
300 g grškega jogurta
150 g smetane
30 g sladkorja
lupinica limone
Priprava:
biskvit:
1. Jajca mešamo s sladkorjem, da dobimo puhasto zmes.
2. Dodamo borovničev sok in olje ter še na rahlo primešamo moko, pecilni prašek in kakav.
3. Dno pekača obložimo s peki papirjem in vlijemo maso za biskvit.
4. Biskvit pečemo 20 minut na 180 °C .
5. Pečen biskvit ohladimo in navlažimo s 100 ml tople vode, v kateri smo raztopili žlico sladkorja.
borovničeva krema:
1. Zamrznjene borovnice skupaj s borovničevim sokom, sladkorjem in likerjem pokuhamo.
2. Lističe želatine pripravimo po navodilu proizvajalca in vmešamo v pokuhane borovnice.
3. Stepemo sladko smetano, dodamo grški jogurt in maskarpone.
4. Na rahlo primešamo ohlajene borovnice.
5. Kremo premažemo preko biskvita in postavimo v hladilnik za približno 1 uro.
krema z limono:
1. Stepemo sladko smetano, dodamo grški jogurt, sladkor in lupinico limone.
2. Kremo premažemo preko borovničeve kreme in ponovno postavimo v hladilnik za nekaj ur ali čez noč.